Dronning Sophies Hus slår dørene op til Shane Brox - Beauty in the Beast

Træd ind i et univers af taktile tekstil skulpturer. En udstilling der vækker både fantasi og følelser.

Til udstillingen er der skabt en særlig lydrejse, komponeret af Andreas Hüttel, der inviterer til fordybelse i de historiske rum. 

Beauty in the Beast

DATO
29. maj til 31. august 2025

ÅBNINGSTIDER
Fredag, lørdag og søndag 10.00-16.30.

PRISER
Voksne kr. 125,-
Børn under 12 fri entre i følge med en voksen. 

Adgang til den fredede bygning sker ad hovedtrappen. Beklageligvis betyder dette, at besøg ikke er egnet for kørestolsbrugere og gangsbesværede. 

KAFFE & KAGE
Hvis der ønskes kaffe og kage i forbindelse med udstillingen og I er flere personer som følges ad er det en rigtig god ide at forudbestille på info@dronning-sophies-hus.dk

GUIDED RUNDVISNING
Guidet rundvisning med beskrivelse af restaurerings-processen i Dronning Sophies Hus for min. 10 personer
kr. 800,- plus billetpris.

KONTAKT
Niels Peter Schack-Eyber, info@dronning-sophies-hus.dk
+45 4412 1371 for yderligere information.

Dronning Sophies Hus, Ullerslevej 42, 4900 Nakskov

Beauty and the Beast

Foto: Kamilla Bryndum

Shane Brox - Beauty in the Beast

Har du nogensinde tænkt på, hvordan dit sande jeg ville se ud, hvis alle forsvarsmekanismer var væk? Hvis du turde lægge dit skjold, stå nøgen og følelsesmæssigt afklædt for at vende tilbage til et mere autentisk jeg uden fordomme? Det er den tilstand, som Shane Brox udforsker i sine æteriske, bløde skulpturer skabt af genbrugs tekstiler.

At træde ind i Shane Brox’ indre verden er som at blive transporteret til mental frihed i en anden dimension baseret på instinkt, kreativitet og accept. Her åbner sig et sært og uforudsigeligt univers, hvor Brox trækker på referencer fra surrealisme og psykedelia til folkloristisk kunst og plantelignende organismer i sine værker bestående af syrede, komiske, uhyggelige og smukke væsner. Lyde, synsindtryk og vibrationer er vigtige elementer i denne anden verden, som er en følelsesmæssig fejring af det indre univers. Brugen af underbevidstheden som katalysator er et greb, som bl.a. er brugt af den fransk-amerikanske kunstner Louise Bourgeois, men også af tidligere surrealister som Picasso og Miró i deres søgen efter det uspolerede. I sit arbejde bruger Brox bevidst intuitionen som metode:

"Jeg finder indre fred, når jeg tillader mig selv at følge mine kunstneriske impulser uden at overtænke eller være i tvivl, når jeg bare tør skabe. Det er min største udfordring: blot at være den bedste version af mig selv i hvert et øjeblik, både de gode og de svære, og at have tillid til processen og overgive mig til den."

Ved at nægte at lade sig styre af frygt og ved at give afkald på kontrol lægger Brox op til emancipation og at man i denne frisættelse opdager nye, genuine sider af sig selv. I Dronning Sophies Hus præsenteres skulpturerne i en særlig ramme: en historisk bygning, der efter århundreders forfald er nænsomt restaureret og har genfundet sin oprindelige pragt. Samspillet mellem husets atmosfære og Brox’ intuitive, bløde skulpturer understreger udstillingens centrale tema: autenticitet som værdi og repræsenterer aspekter af det at være menneske, hvad enten det er legende, skræmmende, glædeligt, uhyggeligt, grimt eller smukt. Udstillingen italesætter dermed styrken i modet til at være sig selv på trods af betinget opdragelse, andres forventninger og egne forestillinger, også selvom det indebærer at turde være ærlig og vise ens sårbarhed.

BIO
Shane Brox (f. 1968) er født i Canada, opvokset i Norge og bor og arbejder i dag i København. Han er uddannet fra Designskolen i Kolding i 1991. Efter ni år i modebranchen startede han i 2000 sit kreative arbejde målrettet børn og deres voksne. Dette resulterede bl.a. i udgivelsen af adskillige børnebøger samt udviklingen af Shanes Verden, en række programmer på DR Ramasjang. Senest har Brox udstillet på Christiansborg, Kronborg Slot og Nikolaj Kunsthal. Nerven og drivkraften i hans arbejde har altid været at genfinde og formidle kontakten til det indre barn. 

Andreas Hüttel - Lyd revitalisering af krop og sind

Lyd og musik har en unik evne til at bevæge os, fra sange, der fremkalder tårer, til rytmer, der får os til at danse, og melodier, der efterlader os reflekterende og stille. Disse øjeblikke minder os om, hvordan lyd og frekvens kan påvirke os både fysisk og følelsesmæssigt og forme vores oplevelser på måder, vi ofte ikke kan sætte ord på.

Lydbilledet i udstillingen er komponeret særligt til Beauty in the Beast af Andreas Hüttel. Lydværket er inddelt i seks sekvenser, som tilsammen varer cirka 44 minutter. Grundtonen i hver sekvens er en af de seks oprindelige frekvenser i solfeggio-skalaen, en række frekvenser, der først blev brugt i gregorianske sange og genopdaget i midten af det 20. århundrede. Disse frekvenser mentes at have kraftfulde vibrationskvaliteter, der kunne påvirke vores energifelter samt understøtte fysisk, følelsesmæssig og åndelig balance.

Ny forskning indenfor banebrydende lydvidenskab bekræfter denne gamle visdom: binaurale beats kan forbedre kognitive funktioner, lavfrekvente bastoner stimulerer afslapning, og visse lydvibrationer menes endda at understøtte cellulær heling og DNA-reparation.

På samme måde som en sang kan røre os til tårer, eller en opløftende melodi kan fylde os med glæde, fungerer disse frekvenser som katalysatorer, der skaber forandringer på et dybere, energetisk niveau. De minder os om, at lyd ikke blot er noget, vi hører, men noget, vi mærker, en kraft, der resonerer gennem hele vores væsen og former vores forbindelse til både os selv og verden omkring os.

Lydbilledet udfolder sig i seks forbundne bevægelser, hver afstemt efter en Solfeggio-frekvens og et energitema der inviterer til refleksion og fordybelse.:

1. Befrielse (396 Hz) – Frigiver frygt og skyld, skaber jordforbindelse og styrke.
2. Transformation (528 Hz) – Kaldet "mirakeltonen", forbundet med DNA-reparation og fornyelse.
3. Forandring (417 Hz) – Understøtter modet til at give slip på gamle mønstre og omfavne transformation.
4. Udtryk (741 Hz) – Rydder sindet og fremmer klarhed, autenticitet og kommunikation.
5. Balance (639 Hz) – Skaber harmoni og dybere forbindelse i relationer.
6. Opvågning (852 Hz) – Åbner for spirituel indsigt og højere bevidsthed.

Gennem hele udstillingen leder musikken dig blidt mod stilhed og nærvær. Vi inviterer dig til at låne en af udstillingens yogamåtter, finde en plads i de forskellige rum, lægge dig ned og tage på en rejse ind i dit indre og de usete kræfter, der omgiver os.

Shane Brox Photos

BIO
Andreas Hüttel, Puma Blanco (f. 1983) er uddannet i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og arbejder som musiker, komponist og lydterapeut. Hans arbejde med lyd lever i spændingsfeltet mellem musik, videnskab og teknologi og de antikke visdomsskoler og bærer altid intentionen om at skabe forandringer i bevidstheden hos lytteren.